Cukrářský atrament a cukrářská poleva

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Poleva
    • 500
      g moučkový cukr
    • mléko
    • 1
      lžička citronová šťáva
  • Atrament
    • 3
      lžíce káva mokka
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Poleva: cukr zalejeme horkým mlékem, přidáme šťávu a dobře vyšleháme. Mléka přidat tolik, aby byla poleva hustá. Na tuto polevu se dobře píše.
2
Atrament: kávu s cukrem vymícháme do hladka, přimícháme kakao, postavíme do horké vodní lázně, přidáme tuk a za stálého míchání krátce zahříváme. Tímto atramentem píšeme na dorty.
Zařazení: Moučníky Ostatní Dorty

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    31. 7. 2006 12:08

    Janka, ja píšem injekčnou striekačkou.

  • Ludmila Vazquez
    Ludmila Vazquez |

    27. 7. 2006 21:15

    No ja ji dala na venečky. Vsem to chutnalo a bylo to i hezké. Takze se da pouzit na vsecko :-)

  • Jana
    Jana |

    26. 7. 2006 09:09

    Terezko,čím píšete na dorty?Sáčkem,nebo třeba injekční stříkačkou?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 7. 2006 10:35

    Táto poleva sa používa na poliatie torty, na ktorú chcete písať. Veľmi dobre sa na ňu píše.

  • Ludmila Vazquez
    Ludmila Vazquez |

    22. 7. 2006 18:08

    Pěkně prosím, tato pleva je taková ta co se používá na žloutkové řezy a na věnečky? Děkuji :-)