Autor:

Cukety ve sladkokyselém nálevu

Snadné
Ingredience
Cuketa  
Mrkev  
Cibule  
Křen  
Hořčičné semínko  
Nové koření  
Pepř mletý  
Bobkový list  
Hřebíček  
Kopr  
Nálev
Voda 2 l
Ocet 1/2 l
Sůl 80 g
Cukr 200 g

Postup přípravy:

Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden plátek cibule, půl lžičky hořčičného semínka, pět zrnek nového koření, čtyři zrnka pepře, jeden bobkový list a jeden hřebíček.

Zalijeme svařeným vlažným nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 90°C.

Takto sterilované cukety půžeme použít do všech pokrmů, kde se používají okurky (např. do omáček, salátů, pomazánek apod.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Cukety ve sladkokyselém nálevu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web