Cukety ve sladkokyselém nálevu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cuketa
    • mrkev
    • cibule
    • křen
    • hořčičné semínko
    • nové koření
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • hřebíček
    • kopr
  • Nálev
    • 2
      l voda
    • 0,5
      l ocet
    • 80
      g sůl
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden plátek cibule, půl lžičky hořčičného semínka, pět zrnek nového koření, čtyři zrnka pepře, jeden bobkový list a jeden hřebíček.
2
Zalijeme svařeným vlažným nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 90°C.
3
Takto sterilované cukety půžeme použít do všech pokrmů, kde se používají okurky (např. do omáček, salátů, pomazánek apod.)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.