Autor:

Cukety plněné mletým masem

Střední
Ingredience
Cuketa 4 ks
Cibule
Větší
2 ks
Česnek 5 stroužek
Mleté maso 500 g
Chilli 1/2 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Rajčata 2 ks
Petržel  
Sýr 100 g
Slunečnicový olej  
Zázvor - mletý
Čerstvý - nemusí být, ale je výborný
1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme až zbělá.

Přidáme koření (1/2 lžičky chilli, pepře, soli) nakonec vmícháme pokrájenou petrželku (čím víc tím líp) a pokrájená rajčata (přidávám ještě lisovaný česnek) a ještě prohřejeme.

Touto náplní naplníme připravené cukety hustě zasypeme strouhaným sýrem a při 210 °C zapečeme 15-20 minut.

Podáváme s okurkovým či jiným zeleninovým salátem a nebo pestrou oblohou. Můžeme použít i tatarskou omáčku. Každý dle své chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Cukety plněné mletým masem

Komentáře

  1. anina   30.07.2006 | 15:18 | reagovat | závadný

    Bezva jídlo. Nedoufala jsem, že bude i rodině tak chutnat. Už jsem měla recept na plněné cukety, ale tento jej stoprocentně předčil. Cibulku jsem smažila na kousku pokrájené slaniny. Jinak vše podle návodu a opravdu paráda. Doporučuju všem.

  2. Jitule   26.08.2005 | 15:47 | reagovat | závadný

    Já to dělám leta, cuketu nechám ve slupce, nerozpadne se a pak slupku někdo jí, někdo né. Neopékám, při pečení hodně změkne. Semínka yvhazuju slepičkám. A maso používám mleté z klálika, klasické na sekanou.

  3. J R   26.08.2005 | 4:31 | reagovat | závadný

    Já to dělám už dělší dobu tak,že vydlabaný vnitřek cukety smíchám s mletým masem,olivovým olejem(kvalitním-to co občas seženete za "super cenu",z toho je mi někdy na zvracení),trochou rajčat z konzervy (na jemno),osolím,opepřím,naplním cukety,zaleji zbytkem rajčat z konzervy a zapeču až jest cuketa měkká. Podávám bílé pečivo. Jo a zapomněl bych říct,že je to mňam ;o)

  4. Airan Novakova   24.08.2005 | 9:48 | reagovat | závadný

    Gabco, ja je vzdy loupu a osolim...zbytecnou stavu pak sleju, jinak se mi dost rozmoci. Osolene se muzou klidne nechat i prez noc. Nevim jake mate cukety, moc velke nejsou tak dobre, plnim jen ty stredne velke.

  5. Gabina   24.08.2005 | 9:40 | reagovat | závadný

    Nikdy jsem cukety ještě nedělala - mají se před úpravou oloupat nebo se to dělá ve slupce. Děkuji

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web