Autor:

Cuketový prejt

Střední
Ingredience
Cuketa 1/2 kg
Cibule 1 ks
Česnek  
Majoránka  
Pepř mletý  
Sýr 1 hrnek
Rostlinný olej 1/4 
Strouhanka 1/2 
Polohrubá mouka 1/2 hrnek
Špek  
Houby  
Slunečnicová semínka  
Vejce
z bílků našlehat sníh
3 ks
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova, můžeme na ni podusit houby a necháme vystydnout. Cuketu jemně nastrouháme a zamícháme všechny ingredience. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na vymazaný a strouhánkou vysypaný plech nalijeme a urovnáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Asi 40 minut. Výška těsta je asi 2 cm, ale pokud chcete vyšší vrstvu lze udělat i z dvojité dávky nebo v pekáčku.

Příloha: vařené brambory, je to dobré i samotné, teplé i studené.

Dá se použít i jako zavářka do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Cuketový prejt

Komentáře

  1. Iveta Rezlerová   23.08.2007 | 19:20 | reagovat |

    Moc dobré,akorát nedávám houby,a dělám větší vrstvu.Více mi to chutná studené, jen tak na to chodím do lednice až to zbodnu všechno!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web