Cuketový koláč s čokoládovou polevou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cuketa vyždímaná, oloupaná, jemně nastrouhaná, bez semínek (z cca 2kg celé cukety)
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 500
      g polohrubá mouka (100g z toho lze nahradit celozrnnou polohrubou pšeničnou moukou - koláč dostane zajímavější chuť)
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • tuk
    • mléko trochu, pokud by byla směs příliš tuhá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větší misce cukr vyšleháme s vejci do hladka a postupně přimícháme odměřené množství oleje.
2
Zvlášť smícháme mouku, prášek do perníku, sodu, skořicový cukr a kakao a směs postupně vmícháme do ušlehaných vajec s cukrem. Nakonec přidáme cuketu.
3
Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme trochu mléka. Těsto by nemělo být příliš řídké, ale ani příliš tuhé. Těsto rozvnoměrně rozlijeme na připravený plech. Pečeme při 160 °C asi 40 minut.
4
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, kterou koupíme v obchodě, či sami doma připravíme a necháme ztuhnout.
5
Výsledek připomíná perník, jen je "šťavnatější" a jemnější a mizí z plechu závratnou rychlostí :-)
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    30. 10. 2006 17:55

    Je to vláčný perník, byla jsem spokojená. Přidala jsem hrst vlašských ořechů a 2 lžíce marmelády.

  • Jana
    Jana |

    24. 9. 2006 14:36

    Tenhle koláč dělám,je velmi dobrý,přidávám do něj ještě rozinky a kokos.Vydrží dlouho vláčný-tedy pokud se hned nesní.