Cuketový bramborák trochu jinak

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cuketa
    • slanina
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g eidam sýr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks česnek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách a necháme odstát, aby pustila šťáva, tu pak slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. K cuketě přidáme slaninu, cibuli, nastrouhaný sýr, česnek, majoránku, pepř a sůl. Důkladně promíchat.
2
Přidejte celá vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ještě jednou dobře promícháme. Je-li to husté, můžeme přidat trochu mléka nebo vody. Těsto vlijeme do pekáčku a pečeme dozlatova nebo tvoříme placky a smažíme, jako bramboráky. Zdroj: Blesk pro ženy.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Radek
    Radek |

    21. 7. 2014 09:44

    Nějak se v ingrediencích zapomnělo na tu slaninu :-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    10. 9. 2007 11:30

    Změna neuškodí a určitě vyzkouším!!Ten prášek do pečiva a slanina a sýr vypadá moc zajímavě!!Tak co bychom nezkusili změnu?Jana

  • Anonym
    Anonym |

    8. 9. 2007 21:55

    cuketa jen s bramobrou a vejcem a MALINKO mouky bude lepší