Cuketové řízečky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g cuketa
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce voda
    • 100
      g parmazán
    • 75
      g strouhanka
    • 75
      g hladká mouka
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné asi 5 mm. Řízečky dostatečně osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce se třemi lžícemi chladné vody. Nastrouháme parmezán a smísíme se strouhankou. Plátky cuket obalíme nejprve v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. V pánvi rozpálíme olej nebo máslo. Ztlumíme teplotu a smažíme dozlatova asi 2 minuty z každé strany. Všechny kousky vyrovnáme na talíř a ozdobíme petrželkou. Podáváme se smetanovou bylinkovou omáčkou.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.