Cuketové karbanátky s olomouckými tvarůžky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa cca 1kg
    • 1,5
      kostka droždí
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g celozrnná mouka nebo polohrubá
    • 2
      balíček olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 80
      g strouhanka na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, prosolíme a necháme 15 minut odležet. Mezitím nastrouháme nahrubo tvarůžky. Poté vymačkáme z cukety přebytečnou šťávu, přidáme vejce, koření, rozdrcený česnek, tvarůžky a rozdrobímne droždí. Vše zamícháme a přidáváme mouku dokud nevznikne těsto, ze kterého se dají tvarovat karbanátky. Karbanátky obalujeme v mouce a smažíme na pánvi, po osmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.
2
Obměna: těsto vložíme do vymazané a vysypané formy, posypeme strouhankou a pečeme pomalu v troubě jako sekanou.
3
Podáváme se zeleninovým salátem a pečivem nebo vařenými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    24. 11. 2013 09:24

    Moc nám chutnalo.

  • Martina Tchobanian
    Martina Tchobanian |

    2. 9. 2008 13:11

    Dneska jsem to měla k obědu, pekla jsem to v koláčové formě, je to dobré.

  • karel paty
    karel paty |

    28. 8. 2008 19:39

    Vyžkoušel jsem, ale bez droždí, zrovna nebylo k mání a kořenil jsem zázvor, kari, jinak podle receptu a byla to opradvu hodně rychle hotová lahůdka,s jogurtem a česnekem a trochou tatarky, vzletně se tomu říká snad dip, já majda a určitě ne naposledy jsem si pochutnal .Vřele doporučuju