Cuketová směs - bezmasá

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 45
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cuketa - mladé
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 120
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      lžíce gyros koření dle chuti, cca
    • 4
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, na kterou dáme cuketu a nasekaný česnek. Za občasného promíchání restujeme, nepřiklápíme, nesolíme.
2
Až cuketa trochu změkne, přidáme gyros koření, protlak a cukr, promícháme, přilijeme trochu vody a necháme chvilku provařit. Nakonec dochutíme solí, pepřem případně ještě kořením nebo česnekem. Podáváme s topinkou, těstovinami, vařeným bramborem, pečivem nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.
3
Pokud nemáme rádi gyros koření, lze nahradit jiným nebo sojovou omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavka
    Pavka |

    17. 9. 2016 17:39

    Výborné!

  • Nela
    Nela |

    6. 7. 2016 05:22

    Super recept na rychlou veceri. Bylo to vynikajici :-* a nikdo maso nepostradal :-)

  • Jitka
    Jitka |

    5. 8. 2015 21:53

    Na topinku DELUXe

  • Katka Pecková
    Katka Pecková |

    28. 5. 2015 12:19

    Výborný recept, cuketu takhle sní i přítel, aniž by se ještě hodinu šklebil :-)

  • Lenka Brabcová
    Lenka Brabcová |

    12. 7. 2014 11:53

    Cuketa je u nás velice oblíbená. Hlavně teď hledám recepty, kde jí využít, protože mi rostou jak z vody. Za recept děkuji, je to jeden z nejlepších.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    28. 7. 2013 13:59

    Výborný a rychlý recept. Druhý den mi to chutnalo snad ještě víc. Ráda zařadím mezi oblíbené cuketové pokrmy. Zdravím Ivana

  • Sekaninová
    Sekaninová |

    17. 7. 2013 20:53

    Jásám nad objevením tutoho receptu :-) )))), je bez chybičky a využití má široký záběr. My zkusili zatím jen špagety a pečené chleby, na víc už nezbylo, ale udělám zas a uvidíme.

  • Korábová
    Korábová |

    31. 8. 2012 18:02

    Výborné a rychlé,děkuji.

  • noxa
    noxa |

    26. 8. 2012 17:21

    Děkuji za recept - naprosto vynikající! Jako přílohu jsem zvolila špagety a pochutnali jsme si, až se nám dělaly boule za ušima :-D

  • Dana Wolfová
    Dana Wolfová |

    14. 8. 2012 21:05

    Opečený chleba se k cuketě výborně hodí a k večeři pro čtyry lidi jí bylo dost. Taky doporučuju.

  • Bohunka
    Bohunka |

    24. 7. 2012 21:16

    Chuťově je opradu vynikající!!!!! Chtěla bych se zeptat zkušenějších kuchařek, jestli by tahle dobrůtka nešla sterilizovat a použít jako konzerva?

  • gerok
    gerok |

    22. 7. 2012 21:48

    Super recept ;-) , hodí se určitě i jako příloha k masu. Já si jen dovolila pozměnit, jelikož nemám ráda sladká jídla, tak jsem místo protlaku použila krájená loupaná rajčata, lze též koupit v konzervě. A ani jsem nepoužila cukr. A chuťově výborné. Na ovonění jsem použila trochu tymiánu.Děkuji za recept, hodnotím jedničkou a přidávám si jej do své kuchařky :-))

  • Galanková
    Galanková |

    12. 7. 2012 13:36

    Dodrý den. Přesně takový recept jsem hledala, abych měla rychle vařeno a taky aby nám chutnalo. Tenhle splnil obojí a vařit ho budu dál, protože po směsi se jen zaprášilo a máme dost přecuketováno. Mnohokrát za něj děkuji a doporučuji k vyzkoušení.

  • Jitka
    Jitka |

    24. 1. 2012 18:56

    Jsme dva, tak nám k opečeným chlebům stačilo poloviční množství a jsem ráda že zbylo, zítra jí zkusím dát na kolínka.

  • Koldová
    Koldová |

    29. 8. 2011 21:27

    Skvělý recept, děkuji :))

  • Hana Běželová
    Hana Běželová |

    19. 8. 2011 10:10

    Zkoušela jsem jí hned po přečtení a musím říct, že je tak dobrá, že ani manžel nepohrdl a dokonce si i přidal a to tvrdí, že zelenina musí projít nejdřív zvířetem.