Cuketa s bramborami

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa
    • 6
      ks brambory
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 100
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do zapékací misky, přidáme na kostky nakrájené brambory, posypeme kořením, zalijeme šlehačkou a vrch posypeme strouhaným eidamem. Pečeme asi 45 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bolina33
    bolina33 |

    21. 7. 2011 13:36

    Dobrý den, recept jsem vyzkoušela. Na radu ostatních jsem přidala prolisovaný česnek, do aidamu jsem přidala i nivu, cuketu jsem měla velikosti 25cm, pro jistotu jsem ji nechala ještě vypotit a přesto mi jídlo "plavalo". Jedna smetana byla asi opravdu hodně. Recept dostane ještě jednu šanci a ostatním dám poté vědět, jak to dopadlo. Za recept děkuji, ale protentokrát dávám za 2.

  • Radek Pšerer
    Radek Pšerer |

    5. 9. 2008 10:06

    Zdravím všechny, roky děláme cuketu všemožnými způsoby (nejčastěji s mletým masem), ale musím tento jednoduchý recept pochválit, moc nám to chutnalo, je to dobře stravitelné a výborné jídlo. Je dobré nechat cuketu trochu odvodnit (osolením v misce a asi za hodinu odlít vodu) a brambory také nakrájet na kolečka (počesnekovat) a protože máme rádi nivu, děláme to s nivou. Vynikající!!!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 8. 2008 15:22

    Pani Petra, recept je dobrý. Chyba je v tom, že sa používajú cukety nesprávnej veľkosti. Cuketa sa má zberať a používať do veľkosti max 25 cm, vtedy neobsahuje veľa vody a dá sa používať aj surová, nelúpaná, napr. do šalátov. Prerastená cuketa, ktorá sa nechá narásť do veľkosti tekvice, obsahuje veľa vody. U nás je zvykom nechávať cukety prerastať, aby boli veľké. Každé prerastené ovocie a zelenina má nevábnu chuť, pretože už dozrieva na semená. Použite cukety správnej veľkosti a uvidíte ten rozdiel. Alebo použite tekvicu, tá neobsahuje toľko vody.

  • petra kolarova
    petra kolarova |

    27. 8. 2008 15:03

    Tak toto jídlo nám bohužel nechutnalo:-(. Cuketa mi pustila moc vody a i když jsem přidala klobásku, chuť cukety byla mdlá. Snažím se najít další recept, v kterém bych mohla využít tak hojně od babiček dodávanou cuketu a nedaří se mi. Asi se o to pokoušet už nebudu. Prostě cuketa není naše krevní skupina. I tak děkuji za nápad.

  • elyzabeth b.
    elyzabeth b. |

    24. 7. 2008 14:10

    musim rict, ze to bylo vyborne!! davam 1 bez rozmysleni.. ve dvou jsme snedli pekac:-)

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    18. 10. 2007 16:01

    Opravdu skvělé! Také jsem přidala česnek ;o) Akorát ... nevšimla jsem si, že v receptu není uveden olej :o( Pokapala jsem to na závěr olivovým olejem a bylo to celkem mastné...ale mě to chutnalo. Příště nicméně bez oleje. Dávám za 1!

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    24. 8. 2007 12:33

    Dělali jsme již opakovaně,vynikající,jen dáváme brambory na kolečka jako cuketu,koření grilovací,česnek na brambory a na cuketu koření na grilovanou zeleninu.1.

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    31. 7. 2007 17:46

    Dneska jsem dělala na oběd,bylo to skvělé.S manželem jsme si moc pochutnali a proto dávám 1.Podle rady předchozího komentáře jsem také přidala česnek,zelenou cibulku a místo šunkověho salámu jsem dala šunkovou klobásku.Jen na množství které jsem mněla musím příště dát méně šlehačky.Všem dalším kteří budou tento recept zkoušet přejí dobrou chuť.

  • Kamila Hobzová
    Kamila Hobzová |

    5. 7. 2007 14:58

    Děkuji ta tip,je to výborné a rychle připravené,což na mateřské ocením:-).Přidala jsem ještě šunkový salám,česnek a zelenou cibulku a bylo to mňam:-))))

  • Vejik Pilchova
    Vejik Pilchova |

    28. 9. 2006 20:29

    vypada a zni to skvěla..už mam tip na zitřejši oběd.....bude to dobreee