Cuketa s bramborami

Snadné
Ingredience
Cuketa 1 ks
Brambory 6 ks
Šlehačka 1 kelímek
Grilovací koření 1 lžička
Eidam sýr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do zapékací misky, přidáme na kostky nakrájené brambory, posypeme kořením, zalijeme šlehačkou a vrch posypeme strouhaným eidamem. Pečeme asi 45 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Cuketa s bramborami

Komentáře

  1. bolina33   21.07.2011 | 13:36 | reagovat | závadný

    Dobrý den, recept jsem vyzkoušela. Na radu ostatních jsem přidala prolisovaný česnek, do aidamu jsem přidala i nivu, cuketu jsem měla velikosti 25cm, pro jistotu jsem ji nechala ještě vypotit a přesto mi jídlo "plavalo". Jedna smetana byla asi opravdu hodně. Recept dostane ještě jednu šanci a ostatním dám poté vědět, jak to dopadlo.
    Za recept děkuji, ale protentokrát dávám za 2.

  2. Radek Pšerer   05.09.2008 | 10:06 | reagovat | závadný

    Zdravím všechny, roky děláme cuketu všemožnými způsoby (nejčastěji s mletým masem), ale musím tento jednoduchý recept pochválit, moc nám to chutnalo, je to dobře stravitelné a výborné jídlo. Je dobré nechat cuketu trochu odvodnit (osolením v misce a asi za hodinu odlít vodu) a brambory také nakrájet na kolečka (počesnekovat) a protože máme rádi nivu, děláme to s nivou. Vynikající!!!

  3. Tereza J.   27.08.2008 | 15:22 | reagovat | závadný

    Pani Petra, recept je dobrý. Chyba je v tom, že sa používajú cukety nesprávnej veľkosti. Cuketa sa má zberať a používať do veľkosti max 25 cm, vtedy neobsahuje veľa vody a dá sa používať aj surová, nelúpaná, napr. do šalátov. Prerastená cuketa, ktorá sa nechá narásť do veľkosti tekvice, obsahuje veľa vody. U nás je zvykom nechávať cukety prerastať, aby boli veľké. Každé prerastené ovocie a zelenina má nevábnu chuť, pretože už dozrieva na semená. Použite cukety správnej veľkosti a uvidíte ten rozdiel. Alebo použite tekvicu, tá neobsahuje toľko vody.

  4. petra kolarova   27.08.2008 | 15:03 | reagovat | závadný

    Tak toto jídlo nám bohužel nechutnalo:-(. Cuketa mi pustila moc vody a i když jsem přidala klobásku, chuť cukety byla mdlá. Snažím se najít další recept, v kterém bych mohla využít tak hojně od babiček dodávanou cuketu a nedaří se mi. Asi se o to pokoušet už nebudu. Prostě cuketa není naše krevní skupina. I tak děkuji za nápad.

  5. elyzabeth b.   24.07.2008 | 14:10 | reagovat | závadný

    musim rict, ze to bylo vyborne!! davam 1 bez rozmysleni.. ve dvou jsme snedli pekac:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web