Cuketa bleskovka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička sůl Nebo vegety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu nakrájíme na 1/2 cm plátky. Necháme asi 1/2 hodiny odpočinout (můžeme potřít s prolisovaným česnekem se solí). Smícháme hladkou mouku, mletou papriku, mletý pepř, mletý kmín, sůl a vše promícháme. Rozpálíme olej a cuketu z obou stran obalíme v ochucené mouce oklepneme přebytečnou mouku, aby se nepřipalovala a rychle dáváme na rozpálený olej. Smažíme tak 1-2 minuty po obou stranách.
2
Výborná příloha je tatarská omáčka a rajčatový salát.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    1. 8. 2007 06:58

    Já po ochucené mouce ještě obaluji ve vajíčku a strouhance.Pak smažím a je to vynikající s brambory a okurkovým salátem s kysanou smetanou.

  • Hanka Šimmerová
    Hanka Šimmerová |

    31. 7. 2007 21:05

    Obaluji v klasickém těstíčku (hl. mouka, mléko, vejce), do kterého přidávám česnek. Dobře se s tím pracuje na pánvi.

  • míša
    míša |

    6. 9. 2006 08:05

    Musím říct, že dobré, jen kdyby to nějak šlo bez toho oleje...třeba ogrilovat...takže hodnotím na dvojku..:-)

  • Airan
    Airan |

    4. 9. 2006 16:45

    Verko, zkuste k tomu nekdy i tzatziky, je lehci nez tatarka a taky vyborne. Nezhorkne ta paprika pri smazeni? Ja to znam jen z mouky.