Cuketa alá "ratatui"

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kalla1412

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cuketa
    • rajčata
    • brambory
    • cibule
    • točený salám
    • máslo
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření zelené tajemství Thajska - Kotányi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství surovin volíme dle počtu strávníků s tím, že cuketa a brambory by měly dominovat. Rajčata, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu a brambory na půlkolečka a kolečka. Do zapékací misky dáváme postupně po vrstvách a prosypáváme Kotányi kořením, můžu ho jen doporučit, i ostatní z této řady, je příjemně pálivé a hodí se na všechno od masa až po saláty. Všechno ale přisolíme a malinko opepříme. nakonec zaklijeme asi 1 cm vody a necháme na střední teplotu péct. Pečeme asi 30 - 35 min. Nakonec můžeme zapéct sýr, ale není nutné.
2
Jde o levné jídlo, jedna porce vychází cca na 20 Kč, a díky koření a salámu i chlapské. Na léto super recept.
Zařazení: Maso Pokrmy Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Irena Horáková
    Irena Horáková |

    31. 8. 2012 22:11

    DĚLALA JSEM TO BEZ SALÁMU S KOŘENÍM ADŽIKA, PEPŘEM A TROŠKOU CHILLI - JE TO NAPROSTO SKVĚLÉ, LEHKÉ A PŘITOM PIKANTNÍ LETNÍ JÍDLO. POŠLU DÁL, DÍKY :-)

  • Ladia -
    Ladia - |

    20. 7. 2010 16:47

    Vzkaz pro editorku: pokud editujete recept, kde jsou uvozovky, musíte celý název vložit znova, jinak se neuloží. Patrně je to nějaká chybka, zkuste zadat programátorovi, určitě vám to opraví.