Crumble s ostružinami

Hodnocení:

Moje:

40 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň
    • 500
      g jablka
    • 200
      g hrušky
    • 100
      g ostružiny
  • Drobenka
    • 110
      g máslo
    • 90
      g cukr krupice
    • 50
      g ovesné vločky
    • 120
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce oloupeme, pokud je to nutné, vyjádříme a nakrájíme na kousky cca 1 cm velké. Dáme do zapékací mísy a zasypeme trochou cukru. V míse si uděláme drobenku ze zbylých surovin a dáme jí navrch ovoce a mírně upěchujeme. Pečeme 30-35 minut na 180°C.
2
Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo horkým vanilkovým pudinkem - obě varianty jsou vynikající.
3
Jiná varianta: pouze jablka nebo pouze hrušky. Místo ostružin můžete dát maliny/borůvky/vypeckované třešně. Jahody nedoporučuji, ale zkusit to můžete. Základ by měl být každopádně z jablek nebo hrušek.
Zařazení: Moučníky Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    24. 2. 2014 21:13

    ve fotogalerii teď nově najdete crumble s jablky a malinami a návrhem na servírování...

  • Zdenka.B
    Zdenka.B |

    16. 7. 2013 14:10

    horký dezert? pochybovala jsem, ale je to výborné - mimochodem jsem zkoušela variantu jablka+hrušky+ostružiny (urodilo se nám jich dost)... a pak jsem zkoušela i s rebarborou...