Autor:

Crumble s ostružinami

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 8
Náplň
Jablka 500 g
Hrušky 200 g
Ostružiny 100 g
Drobenka
Máslo 110 g
Cukr krupice 90 g
Ovesné vločky 50 g
Hladká mouka 120 g
Crumble s ostružinami

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Ovoce oloupeme, pokud je to nutné, vyjádříme a nakrájíme na kousky cca 1 cm velké. Dáme do zapékací mísy a zasypeme trochou cukru. V míse si uděláme drobenku ze zbylých surovin a dáme jí navrch ovoce a mírně upěchujeme. Pečeme 30-35 minut na 180°C.

Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo horkým vanilkovým pudinkem - obě varianty jsou vynikající.

Jiná varianta: pouze jablka nebo pouze hrušky. Místo ostružin můžete dát maliny/borůvky/vypeckované třešně. Jahody nedoporučuji, ale zkusit to můžete. Základ by měl být každopádně z jablek nebo hrušek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Crumble s ostružinami

Komentáře

  1. TheKacabi   24.02.2014 | 21:13 | reagovat |

    ve fotogalerii teď nově najdete crumble s jablky a malinami a návrhem na servírování...

  2. Zdenka.B   16.07.2013 | 14:10 | reagovat |

    horký dezert? pochybovala jsem, ale je to výborné - mimochodem jsem zkoušela variantu jablka+hrušky+ostružiny (urodilo se nám jich dost)... a pak jsem zkoušela i s rebarborou...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web