Autor:

Crumble s jablky

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 150 g
Hnědý cukr 200 g
Sušenky
(rozdrcené)
100 g
Rozpuštěné máslo 100 g
Jablka
(středně velká)
4 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Crumble s jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Smíchejte mouku, 100 g cukru, nalámané a rozdrcené sušenky a přilijte rozpuštěné máslo. Vše pořádně promíchejte, až vznikne hrubá drobenka. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, zalijte citronovou šťávou a promíchejte se zbylým cukrem. Ovocnou část dejte na plech s vyšším okrajem a rovnoměrně zasypte drobenkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC 45 minut, až začne ovoce probublávat a povrch bude mít zlatavě hnědý odstín.


Know-how

Místo jablek můžete použít hrušky či jiné sezonní ovoce. Sušenky se hodí buď domácí výroby, nebo kupované máslové.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Crumble s jablky

Komentáře

  1. tina.the.chef   06.04.2013 | 21:24 | reagovat | závadný

    Úžasný recept, přítel i já to zbožňujeme. Rychlé a jednoduché.Jablíček dávám více, cukru polovinu :)
    Nejlepší je servírovat teplý s kopečkem zrmzliny - se skořicovou naprosto geniální!!! <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web