Couračka z Luk

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 0,5
      ks masox
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • brambory
    • 4
      ks vejce
    • máslo
    • sádlo
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • 0,1
      l smetana i kyselá
    • 1
      ks smetanový sýr Apettito

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí pokrájíme, ale nemusíme, pak zachováme i důvod názvu "couračka", je-li moc kyselé pak trochu propláchneme, ale ponechejme si láku na dochucení a dáme vařit do malého množství vody. V 1,5 litru vody vyvaříme 15 minut koření a rozpustíme masox, scedíme.
2
Přidáme předvařené zelí a pokračujeme ve vaření. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku, kterou přidáme k zelí a ještě 20 minut vaříme.
3
Nakonec přidáme smetanu, do které můžeme rozšlehat smetanový sýr (ten lze přidat i na drobno rozdrobený přímo do polévky a trochu více a intenzivně míchat), dochutíme solí a případně dokyselíme lákem. Mezitím uvaříme oloupané brambory, které osolíme a omastíme sádlem (může být i s něco škvarků) a rozšťoucháme. Teplé brambory dáme na zvláštní mísu, aby si každý mohl do polévky dát kolik chce. Každý dostane ještě jedno naměkko uvařené a oloupané vejce.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Jíťa Rigi
    Jíťa Rigi |

    30. 11. 2006 16:57

    Vypadá to dobře. O víkendu zkusím a dám vědět, co na to moji strávníci. :-)