Autor:

Čokosaké na dva dny a způsoby

Obtížné
Amasaké
Voda 1,7 l
Rýže
Natural
0,7 l
Pšenice 6 lžíce
Do Amasaké
Kokos 2 lžíce
Hořká čokoláda 50 g
Čokoládový pudink 2 ks
Mléko 0,3 l
Vlašské ořechy
sekané, na ozdobení
 
Na druhý den
Voda 4 šálek
Banány 4 g
Hořká čokoláda 50 g
Ovesné vločky
Emco
2 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Amasaké: cca 2 dny naklíčíme pšenici. Uvaříme rýži do měkka a necháme ji ještě 1/2 hodiny pod utěrkou. Rozmixujeme naklíčenou pšenici s trochou vody na hustou kaši. Necháme rýži zchladit na cca 50 °C, vmícháme kaši z pšenice a zabalíme na 5-6 hodin do peřin.

Čokosaké 1: rýže zesládne a zřídne. Dáme ji za občasného míchání vařit, mezitím rozmícháme 2 pudinky s 0,3 l mléka. Pomalu a za stálho míchání vlijeme do Amasaké, necháme 2 minuty přejít mírným varem a odstavíme. Asi 1/2 teplé kaše přelijeme do misek, nazdobíme sekanými vlašáky, případně čokoládovými műsli a jinými dobrotami dle chuti. Zbytek uschováme v chladnu. Pokud necháme misky v chladu, Čokosaké ztuhne jako pudink a můžeme jej servírovat s jogurtem a kompotem.

Čokosaké 2: ráno smícháme jemné ovesné vločky (nebo oblíbené műsli) s vodou a necháme v chladu nabobtnat. Odpoledne smícháme se zbytkem Amasaké, přeložíme do misek, posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme banány.

Foto tohoto receptu nebude nikdy zveřejněno, protože fotograf by zůstal hlady :-) Množství můžete zdvojnásobit, nikdy zatím nezbylo. Chuťově je to obdoba čokoládové rýže prodávané v kelímcích, ovšem za zlomek ceny, skoro bez cukru a chemie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Čokosaké na dva dny a způsoby

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web