Autor:

ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Střední
Ingredience
Hořká čokoláda 120 g
Žloutek 6 ks
Moučkový cukr 170 g
Máslo
na vymazání formy
10 g
Kakao 180 g
Smetana
čerstvá
500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Pro 6 osob:
Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.

V jiné nádobě smícháme 50 g cukru s 50 g vody a přivedeme k varu. Vše odložíme stranou.

Vařečkou vpracujeme na mírném ohni změkklé máslo do kakaa, dobře zamícháme a rovněž odložíme.

Žloutky šleháme v kotlíku ve varné lázni. Vmícháme do nich cukrový sirup. Necháme vychladnout a za stálého šlehání přidáme čokoládovou hmotu. Šleháme, dokud vše nevychladne. Potom přidáme po malých dávkách smetanu. Hmotu šleháme, až je úplně hladká.

Vložíme ji do formy a uchováme 3 hodiny v chladničce. Před podáváním nákyp rozkrájíme na tenké plátky.

Tip: Tento moučník podávejte s anglickou mentolovou omáčkou (máta totiž podporuje trávení).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web