Autor:

ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Střední
Ingredience
Hořká čokoláda 120 g
Žloutek 6 ks
Moučkový cukr 170 g
Máslo
na vymazání formy
10 g
Kakao 180 g
Smetana
čerstvá
500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Pro 6 osob:
Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.

V jiné nádobě smícháme 50 g cukru s 50 g vody a přivedeme k varu. Vše odložíme stranou.

Vařečkou vpracujeme na mírném ohni změkklé máslo do kakaa, dobře zamícháme a rovněž odložíme.

Žloutky šleháme v kotlíku ve varné lázni. Vmícháme do nich cukrový sirup. Necháme vychladnout a za stálého šlehání přidáme čokoládovou hmotu. Šleháme, dokud vše nevychladne. Potom přidáme po malých dávkách smetanu. Hmotu šleháme, až je úplně hladká.

Vložíme ji do formy a uchováme 3 hodiny v chladničce. Před podáváním nákyp rozkrájíme na tenké plátky.

Tip: Tento moučník podávejte s anglickou mentolovou omáčkou (máta totiž podporuje trávení).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web