Autor:

ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Střední
Ingredience
Hořká čokoláda 120 g
Žloutek 6 ks
Moučkový cukr 170 g
Máslo
na vymazání formy
10 g
Kakao 180 g
Smetana
čerstvá
500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Pro 6 osob:
Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.

V jiné nádobě smícháme 50 g cukru s 50 g vody a přivedeme k varu. Vše odložíme stranou.

Vařečkou vpracujeme na mírném ohni změkklé máslo do kakaa, dobře zamícháme a rovněž odložíme.

Žloutky šleháme v kotlíku ve varné lázni. Vmícháme do nich cukrový sirup. Necháme vychladnout a za stálého šlehání přidáme čokoládovou hmotu. Šleháme, dokud vše nevychladne. Potom přidáme po malých dávkách smetanu. Hmotu šleháme, až je úplně hladká.

Vložíme ji do formy a uchováme 3 hodiny v chladničce. Před podáváním nákyp rozkrájíme na tenké plátky.

Tip: Tento moučník podávejte s anglickou mentolovou omáčkou (máta totiž podporuje trávení).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web