Autor:

Čokoládový nákyp

Snadné
Ingredience
Rýže 300 g
Mléko 1 l
Sůl  špetka
Skořice 1 lžička
Máslo 80 g
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 180 g
Bílá čokoláda 30 g
Hořká čokoláda 30 g
Rozinky 30 g
Nasekané ořechy 30 g
Rybíz 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Přebranou a umytou rýži zalejeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s práškovým cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhanou bílou a tmavou čokoládu, rozinky, posekané ořechy, mletou skořici, z bílků vyšlehaný tuhý sníh a promícháme. Zapékací formu vymažeme, vysypeme strouhankou a dáme do ní polovinu těsta. Poklademe očištěným rybízem, přikryjeme zbylým těstem a dáme péct do vyhřáté trouby na 40-50 minut. Po upečení posypeme práškovým cukrem, nakrájíme na kousky a posypeme rybízem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Čokoládový nákyp

Komentáře

  1. Anonym   14.09.2007 | 8:13 | reagovat |

    ä

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web