ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pro 6 osob
    • 230
      g hořká čokoláda
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g moučkový cukr
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 50
      g mléko
    • 50
      g smetana
    • 10
      g máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu ohřejeme na 150 stupňů (stupeň 6). Formu vymažeme máslem. Čokoládu rozlámeme na kousky. Rozbijeme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
2
Žloutky šleháme s cukrem, až zbělají. Opatrně vmícháme mouku, aby se neudělaly hrudky.
3
Do nádoby dáme ohřát mléko, smetanu a máslo. Odstavíme z ohně a přidáme čokoládu. Vmícháme hladkou hmotu, kterou vlijeme na žloutky s moukou.
4
Důkladně promícháme a těstem naplníme vymazanou formu. Pečeme v troubě 7 minut.
5
Necháme vychladnout a teprve potom vyklopíme. Podáváme studené.
6
Tip: V okamžiku, kdy vložíte fondán do trouby, zvyšte teplotu na 180 stupňů po dobu 2 minut, aby čokoláda nahoře vytvořila tenkou vrstvu.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • kuba
    kuba |

    31. 12. 2012 15:07

    jak dlouho se to zhruba peče ?