Autor:

Čokoládovo-mátová zmrzlina

Střední
Ingredience
Máta
Listů
225 g
Moučkový cukr 50 g
Čokoláda 75 g
Vejce
(Žloutek a bílek zvlášť)
2 ks
Šlehačka 275 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Mátové listy co nejjemněji nakrájejte a smíchejte s 25 g cukru. Ve vodní lázni rozpusťte 50 g čokolády. Odstavte, přidejte žloutky a šlehejte do zhoustnutí. Ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte do ní nakrájenou mátu. Šlehačku s mátou promíchejte s vychlazenou čokoládovou masou. Dejte zmrazit.

Když zmrzlina začne tuhnout ještě ji 2 minuty šlehejte. Vraťte na mrazák a každých 45 minut ji zlehka promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte zbylý cukr a sníh lehce vmíchejte do zmrzliny. Nakonec přimíchejte zbylou čokoládu a zmrzlinu vložte zase ne mrazák. Zmrzlinu podávejte obloženou mátovými listy namočenými v rozehřáté čokoládě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Čokoládovo-mátová zmrzlina

Komentáře

  1. Jiří Vanžura   01.05.2010 | 10:24 | reagovat |

    Já bych dal tak 5 lístků.

  2. Petra Bukovská   30.07.2007 | 19:39 | reagovat |

    Opravdu 225 g listů máty? Není to moc? Mátu máme moc rádi, ale tohle nechtěl ani můj jinak velmi mlsný manžel a to jsem dala jen 100 g. Petra

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web