Čokoládovo-mátová zmrzlina

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 225
      g máta Listů
    • 50
      g moučkový cukr
    • 75
      g čokoláda
    • 2
      ks vejce (Žloutek a bílek zvlášť)
    • 275
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mátové listy co nejjemněji nakrájejte a smíchejte s 25 g cukru. Ve vodní lázni rozpusťte 50 g čokolády. Odstavte, přidejte žloutky a šlehejte do zhoustnutí. Ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte do ní nakrájenou mátu. Šlehačku s mátou promíchejte s vychlazenou čokoládovou masou. Dejte zmrazit.
2
Když zmrzlina začne tuhnout ještě ji 2 minuty šlehejte. Vraťte na mrazák a každých 45 minut ji zlehka promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte zbylý cukr a sníh lehce vmíchejte do zmrzliny. Nakonec přimíchejte zbylou čokoládu a zmrzlinu vložte zase ne mrazák. Zmrzlinu podávejte obloženou mátovými listy namočenými v rozehřáté čokoládě.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Jiří Vanžura
    Jiří Vanžura |

    1. 5. 2010 10:24

    Já bych dal tak 5 lístků.

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    30. 7. 2007 19:39

    Opravdu 225 g listů máty? Není to moc? Mátu máme moc rádi, ale tohle nechtěl ani můj jinak velmi mlsný manžel a to jsem dala jen 100 g. Petra