Autor:

Čokoládovo-kávová bábovka

Ingredience
Káva
instantní
4 lžíce
Voda 200 ml
Hořká čokoláda 100 g
Máslo 250 g
Cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Kakao 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 380 g
Prášek do pečiva
Mandle
loupaných nakrájených
100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Kávu zalijeme 2 dcl horké vody. Čokoládu nasekáme nahrubo. Máslo utřeme s cukrem, vanilínovým cukrem a solí do pěny. Vmícháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a vaječnou směsí. Za stálého tření přiléváme vychladlou kávu. Nakonec vmícháme mandle a čokoládu. Těsto nalejeme do vymaštěné a vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 90 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Baklava Nejslavnější dezerty z celého světa Články z

Komentáře k receptu: Čokoládovo-kávová bábovka

Komentáře

  1. Weronika   25.02.2016 | 15:26 | reagovat |

    opravdu muzu rict ze je viborna pekla Sem a mooc chutnala :-)

  2. Martina Pecková   19.02.2010 | 13:32 | reagovat |

    Výborná .-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160 stupňů 50 min a byla akorat.

  3. Magda   03.03.2007 | 20:14 | reagovat |

    Opravdu tam patří 4 lžíce kávy a 5 dkg kakaa? Dnes jsem ji upekla, dala jen 3 dkg kakaa. Zatím čekám na vychladnutí ale myslím, že bude až moc kávová a čokoládová - taková nahořklá. Tak uvidím.

  4. Jana H.   22.01.2007 | 17:43 | reagovat |

    Dnes jsem zkoušela. Pekla jsem jako každou jinou bábovku - v horkovzdušné troubě na 175 asi 50 min. Moc dobrá.

  5. Anonym   22.01.2007 | 16:35 | reagovat |

    Tento recept jsem získala od kamarádky a opravdu jsem pekla bábovku 90minut,záleží ale také na troubě,jak říká paní Lenka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web