Autor:

Čokoládovník

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 250 g
Tuk 250 g
Hladká mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Čokoláda 200 g
Čokoládovník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Dorty

Ušlehat sníh. Šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva. Opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péct, cca 40 min. na 180 °C (záleží na troubě).Z formy vyndat po úplném vychladnutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.22 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 9x)
Reklama
Jablkový koláč Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky Články z

Komentáře k receptu: Čokoládovník

Komentáře

  1. prajzlem   02.12.2012 | 9:34 | reagovat | závadný

    Jednoduché a všem moc chutnalo. Jen příště použiji místo strouhané čokolády čokoládu na kousky.

  2. helfini mi   03.11.2012 | 11:48 | reagovat | závadný

    davam 5

    1. pippiva   03.11.2012 | 16:02 | reagovat | závadný

      Alespoň uveďte důvod ...

  3. venyss venyss   06.09.2009 | 9:08 | reagovat | závadný

    Simčo, moc děkuji za rady, určitě brzy vyzkouším :-)

  4. Simča Sládková   05.09.2009 | 21:17 | reagovat | závadný

    Venyss - je tu recept na nepravý marcipán II (tady: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOEMJPJ&id_kategorie=JNLQIRH5) a je to v podstatě to, jak ho dělám já. Jen považuji za důležité cukr i mléko PŘESÁT, aby se nedělaly hrudky. Nasypu do mísy, promíchám, uprostřed udělám důlek a tam kapnu cca 30 ml vlažné vody, přidám med, olej a pár kapek tresti - já používám mandlovou. Zamíchám, aby se med rozpustil. Pak začnu pomalu promíchávat se sypkými surovinami. Nejprve vznikne kašička, a ta se pak postupně zahušťuje. Pokud vmícháš všechen cukr s mlékem, mělo by to mít konzistenci modelíny. Je-li moc tuhé, přidávám vodu (ale jen tak, že si vždy namočím ruku, kterou těsto propracovávám, ne více) a je-li moc měkké, přidám po lžičce cukru i mléka.

  5. venyss venyss   05.09.2009 | 19:00 | reagovat | závadný

    Simčo, chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste nenapsala přibližné množství na ten marcipán a nějaký postup. Nemám s tím zkušenosti,ale ráda bych to zkusila.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web