Čokoládové višně

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • višně
    • 500
      ml hnědý rum
    • 150
      g hořká čokoláda
    • 1
      ks bílek
    • 100
      g cukr
    • potravinářské barvivo červené a zelené
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z alobalu vystřihneme kolečka 6-7 cm. Na hrdle větší láhve zformujeme každé kolečko do tvaru košíčku. Do každého položíme višni přes noc namočenou v rumu. V horké vodě rozpustíme čokoládu, dobře promícháme a lžičkou naléváme na višni po okraj košíčku. Bílek vyšleháme s cukrem. polovinu obarvíme červeně, druhou zeleně. Stříkačkou uděláme na vrch košíčku dva červené body - jako višně a spojíme obráceným V ze zelené polevy jako stopka.

Komentáře k receptu

  • D K
    D K |

    28. 11. 2006 18:39

    Určitě to jde taky. A je to i rychlejší. I když v těch z alobalu si myslím. že to vypadá víc slavnostněji.

  • Jitka Riegerová
    Jitka Riegerová |

    28. 11. 2006 14:06

    Nešlo by tu višeň dát i do papírových košíčku? Čokoládu do nich dávám běžně.

  • D K
    D K |

    25. 11. 2006 18:02

    Používám kompotované višně

  • petra
    petra |

    24. 11. 2006 18:34

    ty višně můžou být kompotované? nebo používáte čerstvé?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    24. 11. 2006 09:29

    Pokud chcete mít pěkné košíčky, tak vložte kolečko alobalu mezi dvě formičky na pečení košíčků a stiskněte je pevně do sebe. Pak odstřihněte "přečuhující" alobal a máte krásně a stejně vytvarované košíky.