Čokoládové pusinky II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      bílek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g čokoláda na vaření nakrájená
  • Pařížská šlehačka
    • 125
      g čokoládové kousky malé
    • 125
      ml smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na pečící papír.
2
Pečeme 1-1 1/2 hodiny v předehřáté troubě při 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout.
3
Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme čokoládu a zahříváme, dokud se nerozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
4
Pařížská šlehačka: do nádoby vložíme čokoládu, zalijeme šlehačkou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe vyšlehá a je pevná, když ji šleháme druhý den. Pusinky se spojují pařížskou šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.