Autor:

Čokoládové poháry se zbylým pečivem

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Bábovka
nebo piškotové pečivo, sušenky (nejlépe z tmavého těsta)
400 g
Šlehačka
do tuha ušlehaná, smíchaná s 5 lžícemi aromatického likéru - pro děti nahraďte sirupem
150 ml
Likér
(sirup) na pokapání
200 ml
Mascarpone
nebo lučina nebo jemný tvaroh
250 g
Čokoláda na vaření 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Pečivo rozdrobíme na větší kousky. Do šlehačky opatrně vmícháme tvaroh a lehce rozpuštěnou čokoládu tak, aby se barvy moc nepromíchaly. Navrstvíme do pohárů a přelijeme likérem.
Kdo má malé děti, tak ví, že se celá bábovka málokdy sní najednou a pak už na ni nebývá tolik chuť. Tohle je docela příjemný způsob zpracování zbytků pečiva.
P.S.: Lze i se zbylým dortem. Je to jenom trochu kaloričtější, ale taky dobroučké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Těstoviny s hráškem a chřestem Čerstvá Itálie také u vás doma Články z

Komentáře k receptu: Čokoládové poháry se zbylým pečivem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web