Čokoládové lanýže

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g mascarpone
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 3
      lžíce koňak místo koňaku používám rum
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve na mírném plameni rozpustíme mascarpone, potom přidáme čokoládu a nakonec koňak (rum) s máslem. Necháme, aby se ingredience spojily, a dáme zchladnout na tři hodiny do lednice (pokud venku mrzne nebo je chladno, dávám na balkon a nemusím čekat tak dlouho).
2
Poté lžičkou a studenýma rukama tvarujeme a obalujeme v kakau (nebo v moučkovém cukru). Pozor, musíte pracovat rychle, neboť se hmota rychle roztéká!
3
Uchovávat v lednici nebo v chladu.
4
**Tip:** Ke tvarování někdy taky používám zdobičku na dort a tvaruju, když to není ještě úplně ztuhlé, vyhnete se tak upatlaným rukám.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Lenka Hromádková
    Lenka Hromádková |

    14. 12. 2012 11:38

    Tento recept mám od známé, je to opravdu vynikající. Dokonce maminka, která nemá ráda čokoládu z nich byla unešená.