Čokoládové cukroví

Hodnocení:

Moje:

180 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao nejlépe holandské
    • 150
      g hořká čokoláda nastrouhaná
    • rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, kakao, nastrouhanou čokoládu, poté uděláme do mouky důlek, do něj vyklepneme žloutky a na kousky nakrájené máslo. Těsto zpracujeme a necháme 3 - 4 hodiny odležet v chladu.
2
Poté vykrajujeme různé tvary, pečeme na 170 °C 10-15 minut a slepujeme nejlépe rybízovou zavařeninou.
3
Cukroví potřebuje minimálně týden na odležení.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    23. 11. 2016 19:41

    Je pracnejsi musí se snim pořádně porvat ale těsto drží dobře jak ma.☺

  • Kateřina
    Kateřina |

    12. 12. 2013 11:48

    Tak zrovna mám v lednici toto těsto. Nádherně voní a už se těším na upečené cukroví. Děkuji.

  • Anna Palátová
    Anna Palátová |

    8. 12. 2007 12:34

    To mě mrzí. Mě se tedy s těstem pracuje dobře, ale propracovávám ho v robotu, tak nevím, jak se s ním pracuje, pokud těsto děláte v ruce, tak možná zkusit přidat 30 g másla.

  • ivka
    ivka |

    5. 12. 2007 17:53

    testo je moc tuhe a droli se.neni tam nejaka chyba?ale jinak pekne voni po cokolade