Autor:

Čokoládová zmrzlina

Střední
Ingredience
Hořká čokoláda 270 g
Žloutek 8 ks
Cukr 200 g
Mléko 120 ml
Smetana ke šlehání 270 ml

Postup přípravy:

Nejprve rozpustíme ve vodní lázni 100 g čokolády, kterou rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Necháme ji ztuhnout a rozlámeme na kousky. Smícháme žloutky s cukrem a 30 ml mléka. Do hrnce nalijeme zbylé mléko a smetanu, přivedeme k varu, přilijeme žloutky a povaříme do zhoustnutí. Přidáme zbylou čokoládu a necháme ji rozpustit (nevařit!).
Po vychladnutí vmícháme kousky čokolády a za občasného promíchání necháme zmrazit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.83 7 5 1
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová zmrzlina

Komentáře

  1. luktr   14.10.2013 | 15:23 | reagovat |

    moc dobrá

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web