Autor:

Čokoládová zmrzlina

Střední
Ingredience
Hořká čokoláda 270 g
Žloutek 8 ks
Cukr 200 g
Mléko 120 ml
Smetana ke šlehání 270 ml

Postup přípravy:

Nejprve rozpustíme ve vodní lázni 100 g čokolády, kterou rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Necháme ji ztuhnout a rozlámeme na kousky. Smícháme žloutky s cukrem a 30 ml mléka. Do hrnce nalijeme zbylé mléko a smetanu, přivedeme k varu, přilijeme žloutky a povaříme do zhoustnutí. Přidáme zbylou čokoládu a necháme ji rozpustit (nevařit!).
Po vychladnutí vmícháme kousky čokolády a za občasného promíchání necháme zmrazit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.83 7 5 1
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová zmrzlina

Komentáře

  1. luktr   14.10.2013 | 15:23 | reagovat |

    moc dobrá

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web