Autor:

Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Čokoláda na vaření 250 g
Salko 1/2 plechovka
Sušené třešně
nakrájené, nebo jiné sušené ovoce
40 g
Mandle
sekaných, předem otoastovaných
3/4 hrnek
Mandlová esence 1 lžička

Postup přípravy:

V kastrolu na velmi mírném ohni smíchat salko s čokoládou do rozpuštění a vypnout. Vmíchat třešně a esenci.
Nechat chladit 30 minut. Přendat na pergamenový papír a stočit do ruličky asi 16 cm. Obalit v mandlích, těsně zabalit a nechat tuhnout v ledničce 2 hodiny.
Pak krájet 1/2 cm kousky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová roláda s třešněmi - nepečená

Komentáře

  1. Simča Sládková   07.07.2008 | 21:11 | reagovat |

    Já bych to dělala ještě jinak - na papír vysypala tu hmotu (možná bych ho předem trochu posypala cukrem, aby se hmota napřilepila). Pak bych si ji poválela sem a tam, aby získala "válečkovitý" tvar, a to tak, že bych střídavě nadzvedávala jeden a druhý delší okraj papíru. Pak bych nechala hmotu při jedné straně papíru, papír posypala lupínky mandlí a zvednutím toho okraje papíru, blíž kterého by ten váleček ležel, bych hmotu "překutálele" přes ty mandle a tím v nich váleček obalila. Podle Nikolina návodu bych se obávala, že se na zatuhlý váleček už mandle nenalepí. To tvarování válečku mám ozkoušeno na jiném receptu, kde hmotu také tvoří rozpuštěná čokoláda, vejce a cukr + kandované ovoce (je to recept na Čokoládový salám III.). On je tady trochu zavádějící ten název Roláda - já se sem také dostala při hledání toho, co upéci z úžasné úrody třešní :-).

  2. Nicole Vaníčková   05.06.2007 | 22:58 | reagovat |

    Milá Bari, sice jsem ještě nezkoušela, ale podle mě to prostě zabalíš tu hmotu do takového kmene (válečku a necháš trochu vychladit - stuhnout..poté rozbalíš z papíru, obalíš v mandlích a zase zabalíš a necháš opět ztuhnout v chladničce. Potom zase rozbalíš z papíru a krájíš a může se podávat:-)

  3. Bari   08.12.2006 | 17:45 | reagovat |

    Asi pomalu chapu a take nejsem zadny odbornik: to se ta polotekouci hmota premisti na papir, zaroluje se to - i s papirem (to potom budu balit v mandlich, ten papir?) a nasledne kdyz se to nakraji tak toho sneka musim zase rozmotat a slizat z papiru?? Mam bujnou fantazii.. Dekuji za presnejsi vykresleni.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web