Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
6
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Roláda
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 160
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
  • Poleva
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 1
      lžička máslo
  • Pařížská šlehačka
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      lžička instantní káva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem si připravte základ na pařížskou šlehačku. Smetanu povařte do bodu varu s cukrem, postupně přidejte prosáté kakao a kávu a zcela ho vmíchejte do šlehačky. Až šlehačka vychladne, dejte ji do ledničky. Druhý den do ní vmíchejte ztužovat a našlehejte do tuhé šlehačky.
2
Oddělte si vaječné bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh, postupně do něj zašlehejte krupicový a vanilkový cukr, kakao a žloutky. Předehřejte si troubu na 160°C. Rovný plech si vyložte pečícím papírem. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech a pečte 10–15 minut. Upečený piškot zakryjte utěrkou, podélně zarolujte a nechte pozvolna vychladnout. Vychladlý piškot znovu rozviňte, potřete ztuhlou pařížskou šlehačkou a stočte do rolády. Okraj stočte dospodu. Roládu zabalte do alobalu dejte chladit na půl hodiny do lednice.
3
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Čokoládu nalámejte na kostičky, přidejte lžíci másla a rozpouštějte nad vodní lázní. Počkejte až se všechna čokoláda zcela rozpustí. Nechte polevu mírně zchladnout. Hned potom vyndejte roládu z ledničky, rozbalte ji a přelijte čokoládou po celém povrchu. Pomoct si můžete pomocí stěrky. Až poleva zcela zchladne, roládu přesuňte opět do lednice. Před podáváním ji nakrájejte na dvou centimetrové kousky.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.