Autor:

Čokoládová poleva ze 100% tuku

15 minut PT0H15M
Střední
Ingredience
Tuk
100% tuk
200 g
Cukr
moučka
200 g
Kakao
lépe holandské
3 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Mléko
dle potřeby i více
3 lžíce
Čokoládová poleva ze 100% tuku

Postup přípravy:

Do odměrky si nachystáme cukr moučku, kakao a solamyl. Tuk pomalu rozpustíme v kastrolku, pozor, nesmí vařit! Jakmile se tuk rozpustí, oheň ztlumíme na minimum, vsypeme vše z odměrky, rychle mícháme a přidáme mléko. Neustále mícháme, dokud se hmota nespojí. Pokud na povrchu stále tuk zůstává, opatrně přidáváme mléko. Jakmile se vše spojí do hladké hmoty, sundáme z ohně a mícháme, dokud poleva není dostatečně tuhá.

Toto množství vystačí na metrový dort, tedy na 2 formy na biskupské chlebíčky. (na fotce)

Polevu na moučníku napřed necháme ztuhnout při pokojové teplotě, dáme-li příliš brzy do lednice, vysráží se tuk.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová poleva ze 100% tuku

Komentáře

  1. Zuzka   27.06.2011 | 9:34 | reagovat | závadný

    Dělávám hodně podobnou čokoládu, nedávám vůbec mléko a místo Solamylu dávám puding. Hodně dlouho se musí míchat a přesně jak píše Nelča, nikdy nesmí vařit, několikrát ji dávám na plotýnku a zase odstavuji za neustálého míchání. Vydrží mi na Vánoce na všechno cukroví, zdobení i máčení a ještě nalévám zbytky do formiček. Kdysi jsem psala přesné ingredience mám dojem k mým Marokánkám. Jestě nikdy se mi nesrazila.

  2. mamka   25.06.2011 | 14:17 | reagovat | závadný

    vsechny rady v postupu dodrzuji a stejne se mi vzdy srazi :-(

    1. nnln   27.06.2011 | 10:11 | reagovat | závadný

      Chce to dát ten solamyl nebo puding ještě do co nejchladnějšího, ale už rozpuštěného tuku a dělat opravdu jak říká Zuzka. Pokud máme silnější oheň, raději občas sundáme z plotýnky, protože jak začne poleva vařit, začne se srážet. Jinak je poleva dobrá a krásně lesklá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web