Autor:

Čokoládová Pavlova

Střední
Ingredience
Sníh z bílku 6 ks
Cukr krupice 350 g
Citronová šťáva 1 lžíce
Moučkový cukr 50 g
Hořká čokoláda 100 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Čerstvé ovoce
na ozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy

Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru ve vodní lázni přibližně 5 minut. Pak je z lázně vyjmeme. Přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a šlehačem vyšleháme pevný sníh.
Do sněhu vmícháme moučkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Plech vyložíme pečičím papírem,nakreslíme na něj kruh o průměru 25 cm a rozetřeme do něj sníh. Korpus sušíme v troubě při 130-ti stupních asi 60 minut.

Pak ho ve vypnuté troubě necháme vychladnout. Korpus opatrně odlepíme od pečícího papíru. Svrchu ho potřeme dotuha vyšlehanou oslazenou šlehačkou(van.cukr)a dozdobíme drobným čerstvým ovocem. Ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Čokoládová Pavlova

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web