Čokoládová bábovka se skořicí II.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 300
      g máslo
    • 275
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce
    • 375
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polevu nasekáme a za stálého míchání rozpustíme v horké vodní lázni. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl ušleháme ručním šlehačem do pěny
2
Troubu předehřejeme na 180 °C.
3
Postupně vždy 1/2 minuty přišleháme vejce po vejci, přimícháme rozpuštěnou polevu, do vzniklého krému krátce zamícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí.
4
Těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, pečeme 55-65 minut, upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme, možno podávat se šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.