Čokoládová bábovka s ovocem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g lískové oříšky strouhané (nemusí být)
    • 200
      g kandované ovoce
    • hnědý rum
    • mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce zalijeme rumem a necháme asi 1 hodinu až se rum do ovoce vsákne. Na nabobtnané ovoce nasypeme strouhanou čokoládu a oříšky a promícháme tak, aby se ovoce obalilo. Potom smícháme ostatní přísady, zaděláme je mlékem na hustší lité těsto (nejlépe ve šlehači) a do hladkého těsta vmícháme ovoce v čokoládě a v oříškách.
2
Dobře promícháme a vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a po zapečení snížíme na 150 °C. Celková doba pečení je asi 1 hodinu.
3
Ještě mírně teplou bábovku vyklopíme a ihned pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme asi 1 den uležet a podáváme.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Fanfan
    Fanfan |

    14. 11. 2010 12:46

    Moc dobrá, uležet se nějak nestihla...

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    5. 5. 2008 05:54

    Bohužiaľ, mňa tento recept veľmi nenadchol. Aj keď som dávala menej cukru, bábovka bola veľmi sladká a dosť drobivá.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    4. 5. 2008 08:27

    vyborna,nechat ji ulezet nebylo mozne.... za 1

  • jolana behalova
    jolana behalova |

    29. 4. 2008 18:46

    Jo, ještě jsem zapomněla říct, že těsto jsem nešlehala, jen dobře promíchala vařečkou.....šlehač zůstal čistý !

  • Liška
    Liška |

    27. 4. 2008 11:12

    Ještě vyzkoušejte "Bábovku Elišku", je také vynikající...

  • jolana behalova
    jolana behalova |

    26. 4. 2008 20:18

    Výborná, neměla jsem kand. ovoce, tak jsem dala jen rozinky, ořechy a čokoládu. Tu jsem půlku nastrouhala a druhou půlku nahrubo nasekala........SUPER! Jo a nemám bábovkovou formu, takže jsem pekla jen 25 minut v pekáči z IKEI.

  • Martina Kalužová
    Martina Kalužová |

    3. 2. 2008 15:41

    Hezký den, včera jsem vyzkoušela tuto bábovku a je to skutečně skvost. Děkujeme za perfektní recept.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    9. 10. 2007 19:55

    Tak jsem si ji lehce pozměnila.. místo kandovaného ovoce a oříšků jsem dala kompotované třešně - těch jsem se potřebovala zbavit :o) Nastouhala jsem čokoládu, vylila tam zbytek smetany ke šlehání a vznikla z toho docela zajímavá kombinace. Omlouvám se paní Vencové, že jí tak komolím recepty :o))))) Ale peču podle ní nejraději!

  • Markéta
    Markéta |

    30. 1. 2007 20:06

    Pekla jsem ji do srnčího řezu, je výborná, vláčná ale na můj vkus moc sladká. Možná to bude tím, že jsem tam dala kandovaný pomeranč. Příště zkusím něco míň sladkého, třeba sušené ovoce..

  • Magulka
    Magulka |

    19. 10. 2006 07:09

    Včera jsem ji pekla a je moc dobrá. Neměla jsem ořechy tak jsem je nedala a kand. ovoce jsem měla jen 10 dkg. ale i tak je výborná a vláčná.

  • Fleur
    Fleur |

    18. 1. 2006 18:59

    Vynikající

  • Magda
    Magda |

    18. 1. 2006 13:53

    Bábovka je dobrá a opravdu nejlepší po uložení na druhý den-zvláční.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 1. 2006 12:51

    MŇAM

  • Verča P.
    Verča P. |

    7. 1. 2006 22:52

    Chválim je vynikající hned večer jsme snědli půlku:-).Dala jsem tam místo kandovaného ovoce rozinky a necukrovala jsem ji a uplně to stačilo

  • Leona
    Leona |

    4. 10. 2005 22:04

    Je výborná. Rodina si moc pochutnala a navíc mi řekli, že lepší babovku nejedli.

  • Veronika Holcnerová
    Veronika Holcnerová |

    26. 4. 2005 10:58

    Výborná! Je to docela změna po obvyklých mramorovaných bábovkách naší maminky. Opravdu se vyplatí nechat ji uležet do dalšího dne.

  • Alina
    Alina |

    8. 3. 2005 19:16

    Také nám moc chutná. Nedávám kandované ovoce ale sušené pokrájené ovoce , jak radí Hana naložené v rumu!! Dobré jsou i fíky a datle. Je lepší asi 2 dny rozležená (po vychladnutí zabalená do alobalu).

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    6. 3. 2005 19:13

    Bábovka je jedním slovem vynikající. Doma jsem jí dělala na oslavu svátku mého syna a měla s ní veliký úspěch, nezůstal ani kousíček. Není vůbec drobivá, jak se zde píše, rozleželá chuť ovoce je úžasná a díky čokoládě a ovoci vznikne nádherná mozaika. Taky mě napadlo, že by nebylo špatné dát do bábovky jen tu nastrouhanou čokoládu a oříšky, bez ovoce, a povrch pak polít bílou polevou. Asi by to nebylo tak sladké, jak s ovocem.

  • as
    as |

    17. 1. 2005 07:40

    Dělala jsem ji přesně podle receptu, jen jsem nedala kakao. Je trochu drobivější. Uvidíme, až se rozleží..

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    13. 6. 2004 20:01

    Výborná, moc dobře chutná i po třech dnech, když se zabalí do alobalu ovoce se pěkně proleží. Místo kandovaného ovoce dávám sekané sušené ovoce - meruňky, hrušky, fíky atd. není to tak sladké jako kandované ovoce

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2004 16:04

    Jsem začátečnice, ale tento moučník se mi povedl a moc nám chutnal. Je to jednoduché i pro ty kteří nemají s pečením zkušenosti