Čokokošíčky s pařížskou šlehačkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g moučkový cukr
    • 140
      g kakao
    • 200
      g ztužený tuk 100% tuk
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 30
      g cukr krupice
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk rozpustíme ve vodní lázni, smícháme ho s moučkovým cukrem, kakaem a mícháme dohladka (nesmí se vařit!). Formičky vypláchneme studenou vodou a hned je vyléváme horkou čokoládou. Formičku otočíme vícekrát,aby čokoláda udělala ve formičce vrstvu. Dáme do chladničky ztuhnout.Pak opatrně vyklopíme.
2
**Náplň:** Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a kakaem. Odstavíme a přidáme drobně nasekanou čokoládu, kterou mícháme, než se zcela rozpustí, a dáme vychladit. Čokoládovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků.
3
Košíčky se šlehačkou můžeme ještě ozdobit kouskem čerstvého ovoce (jahoda, pomeranč...)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.