Autor:

Čokokošíčky s pařížskou šlehačkou

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 250 g
Kakao 140 g
Ztužený tuk
100% tuk
200 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Cukr krupice 30 g
Čokoláda na vaření 50 g

Postup přípravy:

Tuk rozpustíme ve vodní lázni, smícháme ho s moučkovým cukrem, kakaem a mícháme dohladka (nesmí se vařit!). Formičky vypláchneme studenou vodou a hned je vyléváme horkou čokoládou. Formičku otočíme vícekrát,aby čokoláda udělala ve formičce vrstvu. Dáme do chladničky ztuhnout.Pak opatrně vyklopíme.

Náplň: Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a kakaem. Odstavíme a přidáme drobně nasekanou čokoládu, kterou mícháme, než se zcela rozpustí, a dáme vychladit. Čokoládovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků.

Košíčky se šlehačkou můžeme ještě ozdobit kouskem čerstvého ovoce (jahoda, pomeranč...)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Čokokošíčky s pařížskou šlehačkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web