Autor:

Čokokošíčky s pařížskou šlehačkou

Střední
Ingredience
Moučkový cukr 250 g
Kakao 140 g
Ztužený tuk
100% tuk
200 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Cukr krupice 30 g
Čokoláda na vaření 50 g

Postup přípravy:

Tuk rozpustíme ve vodní lázni, smícháme ho s moučkovým cukrem, kakaem a mícháme dohladka (nesmí se vařit!). Formičky vypláchneme studenou vodou a hned je vyléváme horkou čokoládou. Formičku otočíme vícekrát,aby čokoláda udělala ve formičce vrstvu. Dáme do chladničky ztuhnout.Pak opatrně vyklopíme.

Náplň: Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a kakaem. Odstavíme a přidáme drobně nasekanou čokoládu, kterou mícháme, než se zcela rozpustí, a dáme vychladit. Čokoládovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do košíčků.

Košíčky se šlehačkou můžeme ještě ozdobit kouskem čerstvého ovoce (jahoda, pomeranč...)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Čokokošíčky s pařížskou šlehačkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web