Autor:

Cointreau cheesecake

Střední
Základ
Sušenka
1-1.3 , rozdrcené
1,3 hrnek
Hnědý cukr
může být i bílý
1 hrnek
Máslo
rozehřáté
1 hrnek
Náplň
Tučný tvaroh
v papírovém obalu - lze použít i Žervé či Lučinu
500 g
Zakysaná smetana 3 hrnek
Vejce 2 ks
Cukr krupice 2 hrnek
Pomerančový likér
Cointreau nebo Triple Sec, apod.
1 lžíce
Citronová šťáva 2 lžička
Vrchní vrstva
Zakysaná smetana 1 hrnek
Cukr krupice 3 lžíce
Pomerančový likér
Cointreau
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o průměru 23 cm. Pečeme v troubě 5 minut. Necháme vychladit a mezitím připravíme náplň.

Nejdříve dohladka našleháme tvaroh, přidáme smetanu, vajíčko jedno po druhém. Řádně šleháme, než přidáme další vejce. Zašleháme cukr, likér a citronovou šťávu. Šleháme do hladka. Nalijeme na vychladlé „sušenkové“ těsto a pečeme 30-35 minut. Smícháme 1 hrnek smetany, cukr a likér. Nalijeme na upečený cheesecake. Pečeme ještě 5 minut. Dáme do chladna na 2-3 hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Cointreau cheesecake

Komentáře

  1. Dana Tučková   20.09.2007 | 13:53 | reagovat | závadný

    Milko, můžete mi napsat recept na ten citronový cheesecake??? I přesný postup jak péct a na kolik. Díky Dana

  2. Tereza J.   24.07.2007 | 18:08 | reagovat | závadný

    Ja by som povedala, že na množstvo sušienok bolo toho masla málo, ono je rozdiel medzi jednotlivými sušienkami. Ak nabudúce dobre premiesite a bude sa to rozpadávať, pridajte maslo.

  3. Dagmar   24.07.2007 | 16:23 | reagovat | závadný

    Ahojky, dnes jsem udělala cheesecake podle Vašeho receptu, ale bohužel se mi úplně rozpadl korpus ze sušenek. Čím to? Poradíte? Děkuji

  4. SB   16.03.2007 | 1:57 | reagovat | závadný

    USA a Kanada pouzivaji Cream Cheese, no name brand nebo Philadelphia. Jsou vetsinou v baleni 250 g at uz v kelimku nebo kostce. Je to drazsi, nez tvaroh, pokud chcete pouzivat tvaroh, tak dry cottage cheese nebo bakers quark. Ricotta a mascarpone jsou jeste drazsi.

  5. Di   15.03.2007 | 13:10 | reagovat | závadný

    Hodná, díky.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web