Autor:

Cointreau cheesecake

Střední
Základ
Sušenka
1-1.3 , rozdrcené
1,3 hrnek
Hnědý cukr
může být i bílý
1 hrnek
Máslo
rozehřáté
1 hrnek
Náplň
Tučný tvaroh
v papírovém obalu - lze použít i Žervé či Lučinu
500 g
Zakysaná smetana 3 hrnek
Vejce 2 ks
Cukr krupice 2 hrnek
Pomerančový likér
Cointreau nebo Triple Sec, apod.
1 lžíce
Citronová šťáva 2 lžička
Vrchní vrstva
Zakysaná smetana 1 hrnek
Cukr krupice 3 lžíce
Pomerančový likér
Cointreau
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Smícháme dohromady rozdrcené sušenky, cukr a rozehřáté máslo. Tuto směs namačkáme na dno a strany dortové formy o průměru 23 cm. Pečeme v troubě 5 minut. Necháme vychladit a mezitím připravíme náplň.

Nejdříve dohladka našleháme tvaroh, přidáme smetanu, vajíčko jedno po druhém. Řádně šleháme, než přidáme další vejce. Zašleháme cukr, likér a citronovou šťávu. Šleháme do hladka. Nalijeme na vychladlé „sušenkové“ těsto a pečeme 30-35 minut. Smícháme 1 hrnek smetany, cukr a likér. Nalijeme na upečený cheesecake. Pečeme ještě 5 minut. Dáme do chladna na 2-3 hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Cointreau cheesecake

Komentáře

  1. Dana Tučková   20.09.2007 | 13:53 | reagovat |

    Milko, můžete mi napsat recept na ten citronový cheesecake??? I přesný postup jak péct a na kolik. Díky Dana

  2. Tereza J.   24.07.2007 | 18:08 | reagovat |

    Ja by som povedala, že na množstvo sušienok bolo toho masla málo, ono je rozdiel medzi jednotlivými sušienkami. Ak nabudúce dobre premiesite a bude sa to rozpadávať, pridajte maslo.

  3. Dagmar   24.07.2007 | 16:23 | reagovat |

    Ahojky, dnes jsem udělala cheesecake podle Vašeho receptu, ale bohužel se mi úplně rozpadl korpus ze sušenek. Čím to? Poradíte? Děkuji

  4. SB   16.03.2007 | 1:57 | reagovat |

    USA a Kanada pouzivaji Cream Cheese, no name brand nebo Philadelphia. Jsou vetsinou v baleni 250 g at uz v kelimku nebo kostce. Je to drazsi, nez tvaroh, pokud chcete pouzivat tvaroh, tak dry cottage cheese nebo bakers quark. Ricotta a mascarpone jsou jeste drazsi.

  5. Di   15.03.2007 | 13:10 | reagovat |

    Hodná, díky.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 spánkových poloh, které prozradí, jak jste na tom s milostným životem 7 spánkových poloh, které prozradí, jak jste na tom s milostným životem
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Který muž vám bude věrný? Berani jsou spolehliví, Vodnáři nepředvídatelní Který muž vám bude věrný? Berani jsou spolehliví, Vodnáři nepředvídatelní
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web