Čočkový prejt

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka (250-300 g)
    • 150
      g jáhly
    • česnek
    • pepř mletý
    • majoránka
    • cibule
    • 3
      ks nové koření (Zrnka)
    • 60
      g tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchnutou namočenou čočku uvaříme jen do poloměkka v neosolené vodě s novým kořením. Pak k ní přisypeme přebrané a dvakrát spařené jáhly. Promícháme a mírným varem oboje dovaříme doměkka.
2
Odstavíme, okořeníme, osolíme, vmícháme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, promícháme s rozpuštěným tukem a ve vymazaném pekáčku dáme krátce zapéct. Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    27. 4. 2010 09:00

    Tohle znám jako Krkonošský čočkový prejt,jako tuk se dávalo husí sádlo,já dávám sádlo.Moc dobrý recept!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 6. 2006 13:41

    Taky musím někdy vyzkoušet.A jako příloha brambory a zelí??:o)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 6. 2006 10:48

    Krúpy a šošovicu, to poznám, ale s pšenom som ešte nepočula. Máme pšeno radi, vyskúšam, to bude dobré.

  • Šárka Butorová
    Šárka Butorová |

    28. 6. 2006 10:06

    Úplná senzace, miluji jitrnicový prejt,ale bývá mě po něm dost těžko. Tato náhrada je mu dost podobná. Jen místo pepře a majoránky jsem rovnou použila zabijačkové koření.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    14. 3. 2006 10:27

    Místo jahel dávám kroupy, je to prejtu podobnější a moc dobré. Dávám stejné množství krup a čočky.