Čočkové lívanečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce kari
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 500
      ml vývar
    • 4
      lžíce krupice
    • 5
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme kari a čočku, kterou uvaříme doměkka. Měkkou čočku propasírujeme, přidáme krupici, žloutky, sůl a pepř. Utvoříme lívanečky, které na rozehřátém oleji usmažíme dozlatova.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • anatéma
    anatéma |

    2. 2. 2008 15:45

    Dělala jsem bez kari kvůli dětem a z červené čočky, takže byly hotové raz dva. Byly moc dobré. Možná by ale bylo na zahuštění lepší dát strouhanku než krupici, byla tam cítit.

  • Jana
    Jana |

    15. 7. 2006 20:43

    Lžíce kari je dost,dala bych tak lžičku.Jinak můžete karbanátky připravit jako klasické karbanátky,jen místo masa dáte vařenou čočku,a musíte dát víc vajec a strouhanku,aby vše drželo pohromadě.S chlebem,čerstvými rajčaty a hořčicí je to dobré.Zkoušela jsem i karbanátky ze sojových bobů,ale ty se musí déle vařit-ty boby.Pak se pomelou a vzniklá kaše se ochutí zase jako na karbanátky.Mají příjemně jemnou chuť.

  • Bohdanka
    Bohdanka |

    15. 3. 2006 12:21

    bylo to docela dobre, pochutnali jsme si.