Čočková sekaná s řapíkatým celerem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka
    • 1
      svazek řapíkatý celer
    • 1
      ks cibule Větší
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 1
      balení uzené tofu Nastrouhané najemno
    • 3
      ks vejce
    • hladká mouka
    • 0.5
      kostka droždí
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo Na vymazání formy
    • strouhanka Na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do větší mísy. Dále do mísy přidáme čočku, ořechy, orestovaný celer, vejce, pepř, sůl a rozdrobíme droždí.
2
Přidáváme postupně mouku aby vzniklo těsto husté asi jako na bramboráky. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy, a poklademe lupínky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • tina.the.chef
    tina.the.chef |

    21. 3. 2013 09:47

    a kdy tam má dát člověk tofu a v jaké podobě?

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    26. 9. 2009 18:17

    teda tento recept vypada moc dobre :)