Autor:

Čočková moussaka

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Čočka 1,75 balíček
Lilek
velký, nakrájený na plátky
1 ks
Olivový olej 4 lžíce
Cibule
velká
1 ks
Česnek 1 stroužek
Mrkev
velká
1 ks
Celer
4 proužky, mladý, nakrájený na jemno
 
Bylinková směs
sušené
2 lžička
Nakládaná loupaná rajčata
můžou být i čerstvá
1 plechovka
Sojová omáčka 2 lžička
Vařené brambory
nakrájené na plátky
2 ks
Rajčata
velká, nakrájená na kolečka
2 ks
Margarín 4 lžíce
Mléko 2 hrnek
Mouka 4 lžíce
Vejce 1 ks
Sýr 1/2 hrnek
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Uvaříme čočku.
Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje.
Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou čočku, bylinky, rajčata z plechovky a vaříme 3 -4 minuty.
Pokapeme sojovou omáčkou a čerstvým pepřem.
Tuto směs dáme do zapékací nádoby, pokryjeme vrtvou lilku a bramborama a rajcaty. Potom znovu čočka atd.
Poslední vrstva se zalije předem připravenou směsí: rozpustíme margarín, sundáme z plotny a smícháme s moukou. Postupně přidáváme mléko a zahříváme až nám směs zhoustne. Přidáme žloutek, zamícháme a potom přidáme sýr. Nakonec opatrně přilijeme bílek.
Pečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Čočková moussaka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web