Čočková Bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Metrek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • čočka
    • uzené maso
    • tvrdý sýr 30%
    • vejce
    • anglická slanina
    • olej
    • strouhanka
    • nakládané okurky nebo zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
2 hodiny před přípravou, čočku namočte. Poté jí uvařte v té samé vodě. Uvařenou čočku spolu s nadrobno nakrájeným uzeným, nastrouhaným sýrem, vejcem, nadrobno nakrájenou okurkou nebo zelím, solí, pepřem a majoránkou zamícháte a okořeníte podle chuti strávníků. Do olejem vymazané a strouhankou vysypané formy můžete naklást anglickou slaninu a vysypat směsí z čočky a ingrediencí. Poté jen necháte zapéct (já max. 30 minut). Poměr vajíčka a sýru musí být takový aby dokázal celou bábovaku spojit. Já doporučuji formu po jejím naplnění ještě lehce zakápnout vajíčkem. Doma podáváme s čerstvou zeleninou a různými omáčkami (grilovací, tatarská, hořčicová, česneková, křenová).
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 17:10

    Zařazení: Maso, Bezmasé, Uzené, Sójové, Vepřové, Z luštěnin :-$