Autor:

Čočková Bábovka

Střední
Ingredience
Čočka  
Uzené maso  
Tvrdý sýr
30%
 
Vejce  
Anglická slanina  
Olej  
Strouhanka  
Nakládané okurky
nebo zelí
 
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

2 hodiny před přípravou, čočku namočte. Poté jí uvařte v té samé vodě. Uvařenou čočku spolu s nadrobno nakrájeným uzeným, nastrouhaným sýrem, vejcem, nadrobno nakrájenou okurkou nebo zelím, solí, pepřem a majoránkou zamícháte a okořeníte podle chuti strávníků. Do olejem vymazané a strouhankou vysypané formy můžete naklást anglickou slaninu a vysypat směsí z čočky a ingrediencí. Poté jen necháte zapéct (já max. 30 minut). Poměr vajíčka a sýru musí být takový aby dokázal celou bábovaku spojit. Já doporučuji formu po jejím naplnění ještě lehce zakápnout vajíčkem. Doma podáváme s čerstvou zeleninou a různými omáčkami (grilovací, tatarská, hořčicová, česneková, křenová).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Čočková Bábovka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web