Autor:

Čočka s rýží - ostrá

Střední
Ingredience
Čočka
Velkozrná
1/4 kg
Rýže
Parboiled
1 balíček
Kečup - ostrý  
Olej  
Cibule  
Sůl  
Pepř mletý  
Chilli  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku, chviličku restuju, dám asi 1 dcl ostrého kečupu, osolím, opepřím, je-li málo ostré přidám chillli a vmíchám uvařenou rýži.

Je to dobré samo o sobě, ale kdo musí maso, může si dát grilovací klobásku nebo normální opečenou klobásu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
3.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 7x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Čočka s rýží - ostrá

Komentáře

  1. Nikola Schwarzová   15.05.2008 | 11:11 | reagovat | závadný

    výborné, výborné, výborné... nechávám si ji od autorky receptu posílat přes půl republiky :)

  2. Helena   13.05.2008 | 22:52 | reagovat | závadný

    Pro " já já " -vůbec to není strašné jídlo, dávno a mnohokrát vyzkoušeno. Tento recept je popsán v knize " Kde je zakopán pes " od Pavla Kohouta.Čočka se bez namáčení uvaří ( ne zcela do měkka jako na čočkovou kaši ), na talíř dáme díl čočky a díl uvařené rýže a vše se hustě posype osmaženou cibulkou. V tomto receptu je kečup navíc, ale proč ne.Velmi chutné.

  3. Alena   29.04.2008 | 16:23 | reagovat | závadný

    spravila som s ryžou natural, cibule som dala 2 veľké a spolu s cibuľou popražila aj zeleninovú papriku pokrájanú na kúsky a bola to výborná večera, nielen chutná, ale aj plná bielkovín a vitamínu B..... skvelé

  4. Renata   26.04.2008 | 11:48 | reagovat | závadný

    Podobný recepr jsem nedávno slyšela v televizi,ale nestihla jsem si hoi celý napsat.Takže vyzkouším.Prý se to dá jíst teplé i studené.

  5. já já   25.04.2008 | 21:56 | reagovat | závadný

    To je dost strašné , alespoň z mého pohledu, ale proti chuti ....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web