Čočka s mletým masem a fenyklem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g čočka
    • 300
      g mleté maso - vepřové libove
    • 2
      ks šalotka
    • 100
      ml červené víno
    • nakládaná loupaná rajčata konzerva 400 g
    • 1
      lžička fenyklová semínka
    • 1
      lžička mletá paprika necela
    • 1
      ks bobkový list
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku propláchneme a uvaříme téměř do měkka, nesolíme.
2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a jemně osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso, promícháme tak, aby se nám nespojilo a smažíme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustí. Zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali papriku, přidáme fenykl, osolíme, promícháme a necháme odpařit víno. Poté přidáme rajčata rozmačkaná vidličkou i se šťávou a bobkový list. Zhruba po 10 minutách varu přidáme scezenou čočku a vaříme dalších 10 minut. Dosolíme, přidáme půl lžičky cukru a promícháme. Podáváme s nasucho osmahlými plátky chleba nebo můžeme promíchat s těstovinami menšího formátu. Jednotlivé porce dodatečne zakapeme panenským olivovým olejem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.