Autor:

Čočka s mletým masem a fenyklem

Snadné
Ingredience
Čočka 150 g
Mleté maso - vepřové
libove
300 g
Šalotka 2 ks
Červené víno 100 ml
Nakládaná loupaná rajčata
konzerva 400 g
 
Fenyklová semínka 1 lžička
Mletá paprika
necela
1 lžička
Bobkový list 1 ks
Olivový olej  
Čočka s mletým masem a fenyklem

Postup přípravy:

Čočku propláchneme a uvaříme téměř do měkka, nesolíme.

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a jemně osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso, promícháme tak, aby se nám nespojilo a smažíme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustí. Zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali papriku, přidáme fenykl, osolíme, promícháme a necháme odpařit víno. Poté přidáme rajčata rozmačkaná vidličkou i se šťávou a bobkový list. Zhruba po 10 minutách varu přidáme scezenou čočku a vaříme dalších 10 minut. Dosolíme, přidáme půl lžičky cukru a promícháme. Podáváme s nasucho osmahlými plátky chleba nebo můžeme promíchat s těstovinami menšího formátu. Jednotlivé porce dodatečne zakapeme panenským olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Čočka s mletým masem a fenyklem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web