Autor:

Čočka po orientálsku II.

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Čočka 1 kg
Rajčata 2 ks
Mrkev 1 ks
Cibule
větší
1 ks
Celer
kousek (nemusí být)
 
Sůl  
Olej  
Saturejka 1 špetka
Kari
nebo pepř, goreng, chilli
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Propláchnutou čočku namočit, uvařit do měkka, nerozvařit, nesolit. Uvařenou slít, nechat okapat.

V hlubší pánvi osmažit na tuku cibuli na kostičky nebo na proužky, celer nahrubo nastrouhaný, mrkev na půlkolečka (to kvůli vzhledu). Do osmažené zeleniny přidat rajčata krájená na větší kousky, koření, zamichat a pod pokličkou chvíli dusit.

Do zeleniny přidat okapanou čočku, zamíchat, prohřát, osolit. Žádná jíška!

Nemělo by vypadat jako rozpadající se čočka na kaši utopená v omáčce, je to pohledná čočka v troše pikantní zeleninové šťávy s kousky rajčat a mrkve, „dobarvená“ kari kořením. Kdo nemá rád kari, může vynechat, i tak dobré, ale jemné. Nebo použít jiné koření podle obliby - směs pepřů, nasi goreng, špetku chilli. Výborné samo o sobě, hladovci můžou doplnit sázeným vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Domácí pesto Připravte si domácí pesto! Články z

Komentáře k receptu: Čočka po orientálsku II.

Komentáře

  1. Eva P.   27.01.2010 | 10:46 | reagovat |

    Opravdu moc dobre, i ve zjednodusené forme. vyborny napad jak varit cocku trosku jinak. Zopakuji.

  2. Eva P.   14.11.2008 | 11:18 | reagovat |

    Moc dobré !

  3. Světlana   15.07.2007 | 11:13 | reagovat |

    Ideální jídlo do horkého počasí :-) Syté, lehké, výrazné.

  4. Otto W.   01.01.2007 | 21:54 | reagovat |

    Tak to skusim dnes. Cocka mimo jidla je tez tradice na 1.1. ( Ze pry se udrzi penize cely rok)I v to pochybuji. Ale celkem mam cocku rad ale snazim se vyhnout jisce. Jiska mi nejak nesedi.

  5. Jana V.   28.11.2006 | 1:05 | reagovat |

    Vypadá to skvěle,určitě vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web