Čočka nakyselo

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka
    • bobkový list
    • 2
      ks feferonka
    • 0,5
      lžička zázvor - mletý
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 0,5
      lžička kari
    • 2
      lžíce máslo
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě necháme probublávat. Na másle upražíme kmín a směs dodáme k čočce a osolíme. Možno obohatit nadrobno nasekanými feferonkami.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míla
    Míla |

    31. 12. 2015 10:36

    Čočka nakyselo s citronem je nejen daleko chutnější, ale i zdravější.Takže díky za typ a lidičky, ochutnejto je to "žrádýlko" <3

  • Honza
    Honza |

    27. 1. 2012 14:23

    Olgo, souhlasím s Vámi, že čočku nakyselo bez octa jsem neměl, ale těžko můžete hodnotit pokrm, když jste jej ještě nejedla.

  • olga
    olga |

    31. 12. 2011 17:47

    je mi 58 let,ale čočku na kyselo bez octa jsem ještě neměla,plus to kari,to musí být hrůza olga

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 11. 2010 13:27

    Ubožáku :-X

  • Ladia
    Ladia |

    8. 11. 2010 12:57

    Opět na hodině výpočetky? :-D :-D

  • MatějP
    MatějP |

    8. 11. 2010 11:52

    Bleeee

  • MatějP
    MatějP |

    8. 11. 2010 11:51

    Fuj kiselí jako cecek este ze mi tam nespadla moucha jinak bich udal bobek :'( :-$