Autor:

Čočka nakyselo

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Čočka 250 g
Bobkový list  
Feferonka 2 ks
Zázvor - mletý 1/2 lžička
Drcený kmín 1/2 lžička
Moučkový cukr 1 lžička
Kari 1/2 lžička
Máslo 2 lžíce
Citron  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě necháme probublávat. Na másle upražíme kmín a směs dodáme k čočce a osolíme. Možno obohatit nadrobno nasekanými feferonkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Čočka nakyselo

Komentáře

  1. Míla   31.12.2015 | 10:36 | reagovat |

    Čočka nakyselo s citronem je nejen daleko chutnější, ale i zdravější.Takže díky za typ a lidičky, ochutnejto je to "žrádýlko" <3

  2. olga   31.12.2011 | 17:47 | reagovat |

    je mi 58 let,ale čočku na kyselo bez octa jsem ještě neměla,plus to kari,to musí být hrůza olga

    1. Honza   27.01.2012 | 14:23 | reagovat |

      Olgo, souhlasím s Vámi, že čočku nakyselo bez octa jsem neměl, ale těžko můžete hodnotit pokrm, když jste jej ještě nejedla.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web