Autor:

Cizrnové karbanátky

Střední
Ingredience
Cizrna
Asi půl pytlíku
250 g
Vejce 2 ks
Strouhanka
Trochu
 
Sůl  
Česnek  
Majoránka  
Drcený kmín  
Chilli
Trochu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Suchou cizrnu (ne tu z plechovky) namočíme na 3-4 dny. Každý den vyměníme vodu. V den D slijeme, propereme a rozmixujeme na kaši - nevaříme! Přidáme 2 vejce, trochu strouhanky a ochutíme solí (celkem dost), česnekem - dle chuti, trochu majoránky, drceného kmínu a chilli - já dávám špetku, ale kdo jak má rád ostré. Smícháme a polévkovou lžící nabrat, uťápat a sunout do horkého oleje a středně rychle smažit.

Podáváme s jogurtovým dresinkem např. jogurt s česnekem a bylinkami, kdo co má rád. A s americkými brambory - určitě každý zná. Výborně se k tomu hodí Avokádový salát - který napíši. Recept mám od kamarádky Jitky a už ho dělám taky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Cizrnové karbanátky

Komentáře

  1. Jana   13.05.2015 | 21:06 | reagovat |

    No, asi se mi nepovedly - prostě nešlo to... :-(

  2. Balů89   09.10.2012 | 14:19 | reagovat |

    Ženský viděla jsem před pár dny v televizi recept a znám to jinak a vypadalo to úžasně, cizrnu dávala ta paní z plechovky a přidávala citr. šťávu, mátu a snad kapku sójovky, petržel... Hlavně čerstvý bylinky, snažte se je používat, je to to nejlepší co může být ! Zkuste dát i čerstvý koriandr, to je úžasná bylinka :))) <3

  3. sarka rudlova   02.04.2012 | 11:16 | reagovat |

    Bohužel mi to nepřipadalo nic moc :-( Karbanátky byly dost tuhé a chuťově nic moc, s tím dipem to ale šlo sníst.

  4. Martinka Hájková   23.05.2007 | 11:50 | reagovat |

    Díky za recept.Dala jsem dohromady tenhle a jeden starý a bylo to VYNIKAJÍCI.200g cizrny (namočené jsem měla 1 den a pak jsem chvíli vařila), slila vodu, rozmixovala, přidala 2 vejce, lžíci strouhanky, osolila, přidala kmín, šťávu z půllky citronu. Umažit (placičky nesmí být moc silné).Překvapilo mě to, fakt lahůdka. Píšu a koušu a nemůžu přestat :-)))

  5. Tereza Jarčušková   16.11.2006 | 15:44 | reagovat |

    Vyskúšam, strukoviny my radi, ďakujem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web