Cizrna s kapustou na víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
50 minut
2
porce
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cizrna v konzerve 360 g s nalevem
    • 300
      g kapusta cca, ctvrtka hlavky
    • 100
      ml bílé víno
    • 50
      g slanina
    • 4
      ks cherry rajčátka
    • 2
      ks bobkový list
    • panenský olivový olej
    • pepř drcený cerstve mlety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustové listy nakrájíme na proužky, taktéž slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme slaninu dokud nepustí tuk. Přidáme kapustu a za občasného promíchání necháme zmenšit její objem (cca 5 minut). Zalijeme vínem, opepříme a na prudkém plameni mícháme asi 3 minuty. Poté přidáme cizrnu i s nálevem, bobkové listy, rozpůlená rajčátka. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 30 minut. Pokud by bylo třeba, během varu přidáme trochu horké vody. Nakonec osolíme a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.