Citrusová marináda na kuře či kotlety - grilování

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí stehna vykoštěná (3ks) nebo kotlety (4ks)
    • 1
      dl pivo - černé
    • 4
      lžíce olej
    • pomerančová šťáva z půlky pomeranče
    • citronová šťáva z necelé půlky citronu
    • limetková šťáva z půlky limetky
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 2
      stroužek česnek
    • chilli papričky dle chuti
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykoštěná kuřecí stehna nebo kotlety necháme přes noc naložené v marinádě umíchané z uvedených ingrediencí:
2
šťáva z citrusů, pivo, chilli, olej, vinný ocet, nastrouhaná kůra a česnek, bylinky.
3
Maso po odležení vyndáme, osolíme a grilujeme. Kuře pokládáme na rozpálený gril nejprve kůží dolů, kotlety je lepší mít po stranách nakrojené. Grilujeme z obou stran doměkka a dozlatova.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • nada
    nada |

    20. 11. 2016 11:23

    budu pouzivat i v budoucnu, osvedcila se okamzite a napoprve, doporucuji :-))