Citronový sorbet II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks citron
    • 200
      g cukr krupice
    • 550
      ml voda
    • 1
      lžíce želatina - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citrony si důkladně omyjeme pod vodou, neměly by být chemicky ošetřené!
2
Z každého citronu si odstrouháme trochu citronové kůry. Odložíme. Poté citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu (celkem 175 ml). Také odložte.
3
Mezitím si v hrnci smícháme želatinu, vodu a cukr. Potom si zapneme středně velký plamen a směs v hrnci vaříme jen 1 min., dokud se želatina nerozpustí.
4
Až to bude rozpuštěné, tekutou směs přelijeme do mísy, kde necháme mírně vychladnout. Směs by měla být vlažná.
5
Přimícháme citronovou šťávu a kůru. Dobře zamícháme.
6
Až bude směs skoro studená, dáme mísu do mrazničky a za občasného míchání necháme v mrazničce cca 2 hod.
7
Můžeme podávat, až z toho bude hustší sorbet. ;)
8
Ozdobíme např. mátou nebo citronovou kůrou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.