Citronový sorbet II.

Snadné
Ingredience
Citron 6 ks
Cukr krupice 200 g
Voda 550 ml
Želatina - mletá 1 lžíce

Postup přípravy:

Citrony si důkladně omyjeme pod vodou, neměly by být chemicky ošetřené!
Z každého citronu si odstrouháme trochu citronové kůry. Odložíme. Poté citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu (celkem 175 ml). Také odložte.
Mezitím si v hrnci smícháme želatinu, vodu a cukr. Potom si zapneme středně velký plamen a směs v hrnci vaříme jen 1 min., dokud se želatina nerozpustí.
Až to bude rozpuštěné, tekutou směs přelijeme do mísy, kde necháme mírně vychladnout. Směs by měla být vlažná.
Přimícháme citronovou šťávu a kůru. Dobře zamícháme.
Až bude směs skoro studená, dáme mísu do mrazničky a za občasného míchání necháme v mrazničce cca 2 hod.
Můžeme podávat, až z toho bude hustší sorbet. ;)
Ozdobíme např. mátou nebo citronovou kůrou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Citronový sorbet II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web