Citronový sorbet II.

Snadné
Ingredience
Citron 6 ks
Cukr krupice 200 g
Voda 550 ml
Želatina - mletá 1 lžíce

Postup přípravy:

Citrony si důkladně omyjeme pod vodou, neměly by být chemicky ošetřené!
Z každého citronu si odstrouháme trochu citronové kůry. Odložíme. Poté citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu (celkem 175 ml). Také odložte.
Mezitím si v hrnci smícháme želatinu, vodu a cukr. Potom si zapneme středně velký plamen a směs v hrnci vaříme jen 1 min., dokud se želatina nerozpustí.
Až to bude rozpuštěné, tekutou směs přelijeme do mísy, kde necháme mírně vychladnout. Směs by měla být vlažná.
Přimícháme citronovou šťávu a kůru. Dobře zamícháme.
Až bude směs skoro studená, dáme mísu do mrazničky a za občasného míchání necháme v mrazničce cca 2 hod.
Můžeme podávat, až z toho bude hustší sorbet. ;)
Ozdobíme např. mátou nebo citronovou kůrou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Citronový sorbet II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web