Autor:

Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí stehna
(nebo 1 menší kuře)
12 ks
Mrkev 8 ks
Cibule 4 ks
Citron 2 ks
Sůl 1 špetka
Olej 1 lžička
Na polévání
Rozpuštěné máslo 40 g
Česnek
utřený
4 stroužek
Hnědý cukr 100 g
Citronová šťáva 250 ml
Bílé víno - suché 4 lžíce
Rozmarýn 4 snítka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a zamícháme. Nakonec přidáme rozmarýn. Povaříme cca 15 minut, dokud cukr nezačne karamelizovat.
Kuřecí stehna velkoryse potřeme připravenou směsí. Pečeme v troubě přiklopené víkem nebo grilujeme na otevřeném grilu.
Mezitím nakrájíme zeleninu a citrony na kolečka, zakapeme je trochou oleje a posolíme.
Zeleninu ogrilujte, během pár minut bude krásně dozlatova.

TIP! Pro ještě lepší a výraznější chuť potřete stehna i pod kůží. Místo rozmarýnu můžete použít i jiné čerstvé bylinky, jako je třeba tymián.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka

Komentáře

  1. Psaiko   14.10.2013 | 11:57 | reagovat |

    Chutné, přidala jsem ještě koření na drůběž a všichni se doma olizovali :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web